Στις 13 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη εκδήλωση προς τιμή του Πολεμικού Ναυτικού για την μακροχρόνια και ανιδιοτελή προσφορά του στο κοινωνικό έργο του έργο και στην βράβευση των εθελοντών και χορηγών της «Ανοιχτής Αγκαλιάς«.

 

Ανάμεσα στους βραβευμένους ιατρούς, που συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις της Ανοιχτής Αγκαλιάς» ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα νησιά της Ελλάδας ήταν και ο Κωνσταντίνος Παπακωσταντίνου, Εθελοντής, Ιατρός, Πλαστικός χειρουργός.

 

Η εκδήλωση ήταν πολύ συγκινητική και πλαισιώθηκε με συναυλία της Camerata Junior Ορχήστρα Νέων με σολίστ την Νικολία Γαρουφαλίδου

Η Ανοιχτή Αγκαλιά με 30 χρόνια προσφοράς στον άνθρωπο, ιδρύθηκε το 1994 από μία ομάδα εθελοντριών, με στόχο τη δημιουργία μιας ζεστής αγκαλιάς που θα χωράει όλα τα παιδιά που υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις στα νοσοκομεία. Η αποδοχή της προσφοράς μας από τα παιδιά και τις οικογένειές τους ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

 

Σήμερα, χάρη στη συνεισφορά των εθελοντών μας και στη στήριξη των Χορηγών, το έργο της Ανοιχτής Αγκαλιάς έχει επεκταθεί σε νέα πεδία δράσης με έμφαση την πρόληψη, την εκπαίδευση και κοινωνική προσφορά.

Οι βασικοί άξονες είναι

  • Η στήριξη του νοσηλευόμενου παιδιού στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας και της οικογένεια του
  • Η πλαισίωση του τμήματος Παιγνιοθεραπείας των παιδιατρικών νοσοκομείων με εθελόντριες σε καθημερινή βάση
  • Η θωράκιση της σωματικής και ψυχικής υγείας του πληθυσμού των ακριτικών περιοχών της χώρας μας όπως, τα ακριτικά νησιά Ν & Β Αιγαίου, οι ακριτικές περιοχές της Θράκης κλπ, μέσα από το πρόγραμμα Εκστρατειών Προληπτικής Ιατρικής «Υποστηρίζουμε τη Ζωή»
  • Η συμβολή μας στη βελτίωση νοσηλείας των παιδιών στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία της χώρας μας , με προσφορές σύγχρονων μηχανημάτων, αναπλάσεις χώρων κ.α.
  • Η στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Είμαστε περήφανοι για την απόσταση που όλοι μαζί διανύσαμε και ατενίζουμε με Δύναμη και Αισιοδοξία το μέλλον της προσπάθειάς μας.

 

Share