Αγαπητοί μου φίλοι,
Καλό Φθινόπωρο με Υγεία, Ισορροπία & Αισιοδοξία
                  
Με χαρά σας ανακοινώνω ότι συμμετέχω και φέτος τη σεζόν 2021-2022, στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη, B & M Theocharakis Foundation for the Fine Arts and Music , κάθε Πέμπτη, τον Νοέμβριο 2021, με θέμα:
«Κλειδιά Ψυχολογικής Επιβίωσης Τραυματικών Γεγονότων στη ζωή των Παιδιών, Εφήβων, Γονέων & Οικογένειας την εποχή του Covid-19 !
Πώς διαμορφώνονται η Κοινωνική Ζωή, η Αίσθηση της Ασφάλειας, η Αυτοπεποίθηση, η Εκπαίδευση, η Υγεία, τα Μελλοντικά Σχέδια, οι Οικογενειακές & Διαπροσωπικές Σχέσεις  κυρίως με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε μια περίοδο δοκιμασιών!».
  

4 Νοεμβρίου 2021, 18:00 – 20:00, στο κτήριο του Ιδρύματος Θεοχαράκη

Παρουσίαση/συνειδητοποίηση σημαντικών κλειδιών επιβίωσης, προστασίας και επανεκκίνησης για μια ζωή με Ψυχική Υγεία, Ισορροπία και Πρόοδο, που πρέπει να χρησιμοποιήσουν οι γονείς, οι ενήλικες, οι έφηβοι και οι οικογένειες, ώστε να επανέλθει η ζωή σε κανονικούς ρυθμούς, στη μετά- covid-19 εποχή ( lockdowns, πανδημίες, οικονομική κρίση κ.ά.).

Θα αναλύσουμε σε ένα live, δια ζώσης, διαδραστικό σεμινάριο τα ακόλουθα σημαντικά θέματα:

  • Πώς διαμορφώνεται η κοινωνική ζωή, η εκπαίδευση και τα μελλοντικά σχέδια?
  • Πώς εξελίσσονται οι στόχοι και οι οικογενειακές και διαπροσωπικές σχέσεις ;
  • Πώς μπορούμε να κτίσουμε μια ζωή με τις αξίες της αυτογνωσίας, του αυτοσεβασμού, της αυτοπεποίθησης, της πίστης, της αισιόδοξης σκέψης και της δημιουργίας και να τις εμφυσήσουμε & να εμπνεύσουμε τα παιδιά μας;

 

11 Νοεμβρίου 2021, 18:00 – 20:00, στο κτήριο του Ιδρύματος Θεοχαράκη

Κλειδιά Επιβίωσης και Ωρίμανσης (α’ μέρος): καλλιεργώντας Αξίες Συναισθηματικής Νοημοσύνης E.Q. Μέσα από την θεωρία E.Q. θα δούμε γιατί το E.Q. μετράει πιο πολύ από το I.Q. (Dr. Daniel Goleman).

  • Πώς καλλιεργούνται οι E.Q. Αξίες?
  • Πώς μπορούν οι γονείς να προετοιμάσουν και να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, τα παιδιά τους και τις οικογένειες τους, ώστε να παραμείνουν με όσο το δυνατόν λιγότερα ψυχολογικά τραύματα και επιπτώσεις στη ζωή τους, στις προσωπικές και διαπροσωπικές σχέσεις τους και στην ψυχολογική τους ανάπτυξη?

 

 

18 Νοεμβρίου 202118:00 – 20:00, στο κτήριο του Ιδρύματος Θεοχαράκη

Κλειδιά επιβίωσης και Ωρίμανσης (β’ μέρος): αναλύουμε τις Αξίες της θεωρίας της Ενσυνειδητότητας (Μindfulness) του Dr. Jon Kabat-Zinn και πώς αυτές καλλιεργούνται, ώστε να έχουμε όσο το δυνατό λιγότερα ψυχολογικά τραύματα και επιπτώσεις.

Συνεχίζουμε με τη θεωρία της Θετικής Ψυχολογίας (inside out revolution) του Dr. Michael Neill και τη θεωρία του «Εδώ και Τώρα» του Dr. Eckhart Tolle, ώστε να αποκτήσουμε μια πιο θετική θεώρηση του κόσμου και να καταλάβουμε ότι τα προβλήματα και τα εμπόδια έρχονται πολλές φορές για να μας διδάξουν σημαντικά στοιχεία για την εξέλιξη μας.

Με την καλλιέργεια αυτών των τεχνικών και αξιών, που πρέπει αναπτύξουν άμεσα οι γονείς, τα παιδιά, οι έφηβοι και οι οικογένειες θα ξεπεραστούν πιθανά ψυχικά τραύματα, το χρόνιο άγχος και η αβεβαιότητα και η ζωή τους θα μπει σε μια νέα, πιο αισιόδοξη βάση.

 

25 Νοεμβρίου 2021,18:00 – 20:00, στο κτήριο του Ιδρύματος Θεοχαράκη

Κλειδιά και Τρόποι Αυτοφροντίδας (Self-Care & Well- being):

Σε αυτό το σεμινάριο θα δοθούν Ιδέες, Τεχνικές & Κλειδιά για Αυτοφροντίδα.

Συγκεκριμένα θα αναλύσουμε πως φροντίζοντας τον εαυτό μας, τα παιδιά, την οικογένεια και τους οικείους μας, μπορούμε να αναπτύσσουμε Ψυχική και Σωματική Ανθεκτικότητα, ώστε να αντιμετωπίσουμε κάθε δοκιμασία με σωστή κρίση, ισορροπία και ψυχραιμία.

Καθορίζουμε τις πρακτικές προτεραιότητες και υιοθετούμε Θετική Σκέψη και Θετική Ψυχολογία (θεωρία Dr. Martin Seligman), που θα μας βοηθήσει να ελέγξουμε τον φόβο και την ανασφάλεια μας, να ενδυναμώσουμε και να αποκτήσουμε θετικότερη άποψη για τη ζωή μας.

Η Καλλιέργεια και η Υιοθέτηση θετικών Σκέψεων και Συναισθημάτων θεωρούνται ότι δρουν ως αντίδοτο στα αρνητικά συναισθήματα & σκέψεις και βοηθούν τους ανθρώπους να βρίσκουν εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης των δυσκολιών.

Επίσης, με αυτόν το τρόπο ενισχύουν την ικανότητα τους για Μάθηση, Δημιουργία και αναπτύσσουν μεγαλύτερη ψυχική ανθεκτικότητα στις προκλήσεις.

Πληροφορίες, Κρατήση θέσεων & Συμμετοχή: https://thf.liknoss.com/theatra.exe?PM=P1&id=00027_000001357#linkOk 

Τοποθεσία
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη: Βασ. Σοφίας 6 & Μέρλιν 1, Αθήνα Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 3611206, www.thf.gr

 

Share