Μία άκρως συναρπαστική διάλεξη που εξελίχτηκε σε εκπαιδευτικό σεμινάριο για γονείς με Θέμα «Τι επηρεάζει την ψυχή και το μυαλό των Εφήβων παιδιών μας σήμερα, στο Generation I», μας χάρισε η Τζίνα Θανοπούλου στον ΙΑΝΟ το περασμένο Σάββατο.

Η κα. Θανοπούλου αναφέρθηκε στους διάφορους κινδύνους και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα παιδιά σήμερα και έδωσε έντονη έμφαση σε αυτό που βιώνουν καθημερινά μέσα από τα social media.  Μας έδωσε πολύτιμα κλειδιά για την έξυπνη εκπαίδευση και καθοδήγηση των παιδιών μας, έτσι ώστε να είναι ολοκληρωμένα, ευτυχισμένα και να νιώθουν σιγουριά.

Επίσης, η κα. Θανοπούλου μίλησε για το πως συνδέονται θέματα όπως το bullying, η χαμηλή αυτοπεποίθηση, το κτίσιμο ταυτότητας, σχέσεις με γονείς, φίλους, συντρόφους, εικόνα σώματος, αυτοτραυματισμοί, παραβατική συμπεριφορά, εθισμοί, καθώς και μαθησιακή διαφορετικότητα.

Μαζί της ήταν αξιόλογοι συνάδελφοι Ψυχολόγοι, Life Coaches, Ειδικοί Εκπαιδευτικοί, Παιδαγωγοί και καθηγητές πανεπιστημίων όπως: ο Δρ. Μανώλης Κονδύλης, η Αγγελική Καβαλιεράτου, Μαριάννα Λαγουμίδη, Μαρέα Λαουτάρη-Δεληγιάννη και άλλοι αξιόλογοι φίλοι γονείς συνοδοιπόροι, γιατί τα παιδιά μας αξίζουν την Στήριξη, Φροντίδα και Καθοδήγηση μας και πάνω απ’ όλα ΑΓΑΠΗ ΜΕ ΟΡΙΑ.

Μια υπέροχη ανοιχτή συζήτηση και πολύ στοχευμένα ερωτήματα ανέβασαν το επίπεδο αυτής της εκδήλωσης.  Σας ευχαριστούμε όλους για την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή σας!

Share