Ολοκληρώσαμε στις 7/6, ένα ενδιαφέρον webinar/ομιλία στην Κοινότητα Ψυχικού-Φιλοθέης, με θέμα: «Οδηγός Επιβίωσης για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις για Μαθητές & Γονείς, Συμβουλές Επιτυχίας».

 

Ανέπτυξα Κλειδιά για την αποφυγή αγωνίας/άγχους για Μαθητές & Γονείς και τρόπους που μπορούν οι μαθητές να διαχειριστούν την πίεση των εξετάσεων και πως οι Γονείς να στηρίζουν χωρίς να αγχώνουν τα παιδιά τους και να φροντίζουν για την καλή ψυχοσωματική τους υγεία στην πολύ στρεσογόνα περίοδο των εξετάσεων.

 

Στην συζήτηση εκτός από την Συμβουλευτική Ψυχολόγο κα Τζίνα Θανοπούλου συμμετείχαν Εκπαιδευτικοί από τα σχολεία του Δήμου Ψυχικού-Φιλοθέης, όπως ο Φιλόλογος κος Γιάννης Κούκης και ο Ιατρός κος Θεόδωρος Πιπερός. Την συζήτηση συντόνισε η Πρόεδρος της Κοινότητας Ψυχικού κα Φαίνη Χατζηαθανασιάδου και χαιρέτησε ο Δήμαρχος Ψυχικού-Φιλοθέης κος Δημήτρης Γαλανής.

Ευχαριστώ πολύ την κα Χατζηαθανασιάδου για την πρόσκληση στην πολύ ενδιαφέρουσα αυτή ομιλία/webinar και την ανταλλαγή απόψεων/εμπειριών & συμβουλών από όλους τους ομιλητές  με την ευχή να περάσουν τα παιδιά αυτή τη δοκιμασία με Στήριξη και Αγάπη απο Γονείς, Συμβούλους Ψυχικής Υγείας, Ιατρούς και Εκπαιδευτικούς.

Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία για όλους μας και ακολούθησε μια άκρως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση, που ελπίζω να την επαναλάβουμε σύντομα για θέματα που άπτονται της Εφηβείας.

Στο ακόλουθο link μπορείτε να παρακολουθήσετε όλες τις ομιλίες: https://fb.watch/5_bNU770D8/

Share