Είμαι ιδιαίτερα Περήφανη που ανήκω στην ομάδα εθελοντών του HOME Project Ελλάδας, σαν Συμβουλευτική Ψυχολόγος, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, που παρέχουμε Υπηρεσίες Ψυχολογικής Υποστηριξης, Σωματικής Ασφαλειας, Κοινωνικής ένταξης, Προστασίας, Ενημέρωσης & Νομικής κάλυψης σε παιδιά που έρχονται ασυνόδευτα και απροστάτευτα και προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες.

 
Το HOME Project δημιουργήθηκε για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας προσφυγικής κρίσης ιδιαιτερα των ασυνόδευτων ανηλίκων παιδιών που έρχονται στην Ελλάδα και αναζητούν καταφύγιο και προστασία, αφού έχουν μείνει μόνα τους και εκτεθειμένα χωρις τις οικογενειές τους και πολλές φορές αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια και την σωματική και ψυχολογική τους ακεραιότητα. Aπό την αρχή του 2015, μόνο στην Ελλάδα έχουν φτάσει περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι που αναζητούν καταφύγιο και προστασία από τα οποία πάνω από το 50% είναι ασυνόδευτα, ανήλικα παιδιά τα οποία αποτελούν τη σιωπηλή καρδιά αυτής της τραγωδίας. Ξεριζωμένα από τις πατρίδες τους με ιδιαίτερα ψυχολογικά προβλήματα, εν μέσω βίας και πολέμου, στερούνται βασικών αναγκών. Πολλά από αυτά τα παιδιά είναι μόνα τους, αναγκασμένα να φροντίσουν τον εαυτό τους και εκτεθειμένα σε πολύ μεγάλους κινδύνους ψυχολογικούς, σωματικούς, σεξουαλικούς & κοινωνικούς.

 
Στόχος του HOME Project είναι να παρέχει Ασφάλεια, Αξιοπρέπεια και Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, εκπαίδευσης και ψυχολογικής στήριξης στους πλέον ευάλωτους :τα ασυνόδευτα μικρά παιδιά που αντιμετωπίζουν εξαιρετικά μεγάλους κινδύνους !
Το HOME Project επιδιώκει μέσω Εθελοντων Επαγγελματιών Ψυχολόγων, Σύμβουλων Ψυχικής Υγείας, Κοινωνικών Λειτουργών και επαγγελματιών Φροντιστών, Κοινωνικών Λειτουργών να προσφέρει στα παιδιά αλλά και στους Φροντιστές τους ελπίδα, εκεί που υπάρχει απόγνωση, και ασφάλεια, εκεί που υπάρχει φόβος.


Δραστηριοπουμαστε στη παροχή Τροφής, Στέγης, Ρουχισμού, Σχολικής Μέριμνας, Ψυχολογικής Υποστηριξης, Ασφάλειας, Φροντίδας, Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης καθώς και Υποστήριξης, Εκπαιδευσης και Καθοδήγησης των Φροντιστών τους!
Το Δεκέμβριο 9-10-11, έλαβα μέρος στην  Εκπαίδευση, Ενημέρωση & καθοδήγηση των Κοινωνικών λειτουργών, Ψυχολόγων Φροντιστών, Care Givers με σεμινάρια, «Πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι δεξιότητες της Συναισθηματικής Νοημοσύνης E.Q. στους Φροντιστές, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Ψυχολόγους για να παρέχουν πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες στα ασυνόδευτα παιδιά.” Η συμμετοχή ήταν πολυ μεγάλη & ανταπόκριση συγκινητική και το έργο αυτών των ανθρώπων και του HOME Project ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!

 

Η Ελληνική κοινωνία αξίζει να μάθει και να υποστηρίξει το έργο του HOME Project στο οποίο είμαστε όλοι ενωμένοι και δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για ένα καλύτερο Παρόν και Μέλλον για αυτα τα παιδιά!!! ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΠΟ!!!

Για ενημέρωση, πληροφορίες για τη δράση του Home Project στο ακόλουθο link https://www.homeproject.org

Share