Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκα την πρόσκληση γνωστού & αναγνωρισμένου Πρότυπου Σχολείου να μιλήσω σε ένα webinar στο Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων για Γονείς & Εκπιδευτικούς.

 

Με την διαδικτυακή παρουσία πάνω από 60 ευαισθητοποιημένων Γονέων, ανέπτυξα το θέμα:

«Τρόποι Διαχείρισης του Άγχους ιδιαίτερα σε περίοδο  εξετάσεων για Γονείς & Εφήβους»

Ανελύσαμε με την συνάδελφο μου και απόφοιτη και εκείνη του Harvard University Δρ. Λίζα Βάρβογλη, τεχνικές αντιμετώπισης του άγχους στη περίοδο των εξετάσεων και  πρακτικές συμβουλές Ενδυνάμωσης & Χαλάρωσης των Γονιών, αλλά και των Μαθητών.

 

Τόνισα ότι: » Οι Γονείς θα πρέπει παρά την αγωνία τους να παραμένουν ψύχραιμοι γιατί Τα Παιδιά μας είναι οι Καθρέφτες μας«. Αν δεν μπορούν οι Γονείς να διαχειριστούν το άγχος τους, δεν θα μπορέσουν και τα παιδιά τους.

Η Δρ. Βάρβογλη με τη σειρά της τόνισε τις θετικές εκφράσεις που μπορούν να χρησιμοποιούν τα παιδιά που είναι σε κατάσταση άγχους για Ενδυνάμωση, Χαλάρωση & Αισιοδοξία.

Μετά τη διάλεξη ακολούθησαν πολλές ερωτήσεις από Γονείς & Εκπαιδευτικούς, οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί μας βιωματικές εμπειρίες & προβληματισμούς.

Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική για Γονείς & Εκπαιδευτικούς.

Σύντομα θα οργανώσει μια επόμενη ομιλία ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του συγκεκριμένου σχολείου με ένα ακόμα ενδιαφέρον θέμα για Γονείς, Κηδεμόνες & Καθηγητές.

 

 

Με μεγάλη χαρά ολοκληρώθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος που θα βοηθήσει την σχέση Γονιών & Παιδιών ίσως στη πιο δύσκολη εποχή απέναντι στα άγχη των εξετάσεων.

 

Share