ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

                    

Ημερομηνία/Ώρα:
07/03/2023
, 18:00 – 20:00

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, Λ. Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα,

Τηλ: 210 3611206, E-mail: info@thf.gr, Website: www.thf.gr

Εισηγήτρια: Τζίνα Γ. Θανοπούλου, Ed.M., M.A., Harvard University,

Συμβουλευτική Ψυχολόγος – Ψυχοεκπαιδευτική Σύμβουλος Παιδιών, Εφήβων, Γονέων, Οικογένειας

Θέμα: Πώς οι Γονείς με τη συμπεριφορά, χαρακτήρα, παράδειγμα ζωής & πράξης τους επηρεάζουν Ψυχολογικά,Ψυχοσωματικά & Κοινωνικά τα Παιδιά τους. Πώς τα Παιδιά γίνονται Καθρέφτες Γονιών !

 7 Μαρτίου 2023 : «Οι Επιπτώσεις της σύγχρονης ζωής στην Ψυχή και στο Μυαλό των παιδιών»

Σε αυτή τη συνάντηση αναλύουμε πώς επηρεάζονται τα παιδιά σε μια εποχή με δοκιμασίες και έντονες Αλλαγές στην Υγεία, στην Ασφάλεια, στη Ακαδημαϊκή Πρόοδο, στις Σχέσεις και τι μπορούν να κάνουν οι Γονείς για να τα βοηθήσουν.Παρουσιάζουμε πρακτικά Παραδείγματα Επικοινωνίας και Συναισθηματικής Νοημοσύνης, E.Q.

14 Μαρτίου 2023 : « Αχ, αυτή η «αλλόκοτη» εφηβεία ! »

Σε αυτή τη συνάντηση εστιάζουμε στο γεγονός ότι η Εφηβεία είναι μια συναρπαστική, αλλά ταυτόχρονα προκλητικήηλικία. Ο έφηβος φεύγει από μια περίοδο παιδικής εξάρτησης και ανεμελιάς και μπαίνει σιγά σιγά σε μια φάση σταδιακής Ωρίμανσης, Υπευθυνότητα και Ανεξαρτητοποίησης.

Πιο συγκεκριμένα αναλύουμε:

 • Το κτίσιμο Ταυτότητας του Εφήβου, την υιοθέτηση της Αυτοπεποίθησης & της Ανεξαρτικοποίησης .
 • Τη συνειδητοποίηση των Γονέων της Ταυτότητας τους, με Αυτογνωσία/ Αυτοσεβασμό/ Αυτοφροντίδα & Αυτοπεποίθηση, για να την εμπνεύσουν στα παιδιά τους!
 • Τους τρόπους που μπορούν οι Γονείς να περάσουν μηνύματα Ισορροπίας & Αισιοδοξίας στα Παιδιά.
 • Οι γονείς πρέπει να κατακτήσουν τα 3Α: Αναγνώριση, Αποδοχή & Αλλαγή.
 • Τις Αξίες Συναισθηματικής Νοημοσύνης, E.Q., που πρέπει να υιοθετήσουν οι γονείς και οι έφηβοι.

21 Μαρτίου 2023 : «Αποκρυπτογραφώντας τα κρυφά μηνύματα των παιδιών»

Ας ακούσουμε και ανακαλύψουμε τα μηνύματα που θέλουν να επικοινωνήσουν τα παιδιά μαζί μας. Θα αναλύσουμε επίσης τα εξής θέματα:

 • Ανάγκη Αυτοπεποίθησης και Επιβεβαίωσης.
 • Επαγγελματικός Προσανατολισμός σαν «Ταξίδι Αυτο-ανακάλυψης»
 • Επιθετικότητα και Αρνητικότητα των παιδιών προς γονείς, συνομηλίκους, καθηγητές & φίλους. Ποιο είναι το μήνυμα που προσπαθούν να περάσουν τα παιδιά; Πώς να το αντιληφθούμε & να το αντιμετωπίσουμε;
 • Αντιμετώπιση Bullying, Επιθετικής συμπροφοράς και Συγκρούσεων.
 • Πρόληψη & αντιμετώπιση Εθιστικών συμπεριφορών/ Εξαρτήσεις (αλκοόλ, κάπνισμα, ουσίες, τυχερά παιχνίδια κλπ).
 • Αντιμετώπιση Απομόνωσης παιδιών, τάση για αρνητικές & αυτοκαταστροφικές Σκέψεις και συμπεριφορές (κατάθλιψη, έξαρση νεύρων, επιθετικής συμπεριφοράς, διατροφικές διαταραχές, εθισμοί κτλ)
 • Παθολογική Εξάρτηση στο διαδίκτυο, Social media.

28 Μαρτίου 2023: «Αγαπώντας & Διαπαιδαγογώντας  παιδιά και εφήβους  «ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ, αλλά όχι ΑΝΕΥ ΟΡΙΩΝ» για την καλή ψυχολογία, ισορροπία και εξέλιξή τους. 

Στην τελευταία συνάντηση θα αναλύσουμε πώς τα παιδιά γίνονται καθρέφτες των πράξεων και της συμπεριφοράς των γονιών τους. «Τα παιδιά κάνουν ό,τι κάνουμε και όχι μόνο ό,τι λέμε στη πράξη». Εστιάζουμε στον καλύτερο τρόπο διαπαιδαγώγησης των παιδιών μας, που είναι η Αγάπη και η Αποδοχή των παιδιών «Άνευ Όρων, αλλά όχι Άνευ Ορίων»  με την υιοθέτηση των κλειδιών Συναισθηματικής Νοημοσύνης. Αναλύουμε πρακτικά παραδείγματα σχετικά με τα ποια πρέπει να είναι τα όρια ανάλογα με την Εξελικτική φάση, την Ωρίμανση και την Ηλικία παιδιών και εφήβων.

7, 14, 21, 28 Μαρτίου 2023

Τρίτη, 18:00-20:00

Συνολικό κόστος συμμετοχής: 60€

Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ

Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 18€

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 15

Τζίνα Γ. Θανοπούλου Ed.M., M.A., Harvard University 

Συμβουλευτική Ψυχολόγος – Ψυχοεκπαιδευτική Σύμβουλος με εξειδίκευση στην αντιμετώπιση τραυματικών γεγονότων: RISK & PREVENTION Psychology, ΗGSE: Harvard Graduate School of Education, Έγκριτο Μέλος Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής ΗCA #01250, Full Member European Counseling Association, ECA #HAC0080, Full Member American Psychology Association, APA #81153384.

Share