Στις 26/9 η Συμβουλευτική Ψυχολόγος κα Τζίνα Θανοπούλου έδωσε τη πρώτη  ομιλία της Σχολικής Χρονιάς στο Κολλέγιο Ψυχικού στην αληθινά κατάμεστη αίθουσα ΜΑΡΤΙΝΟΥ με ενθουσιασμένους γονείς που λατρεύουν τα παιδιά τους & αγαπάνε το σχολείο τους & προσπαθούν να βελτιώσουν τον εαυτό σου για να βοηθήσουν τα παιδιά τους στην Εφηβεία. Ήταν αληθινά συγκινητικός ο ενθουσιασμός του ακροατηρίου μιας και ομιλία άγγιζε προβληματισμούς των ευαισθητοποιημένων γονιών που παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον τις συμβουλές για το μεγάλωμα των παιδιών μας με E.Q. & Ηθικές Αξίες. Ευχαριστούμε το υπέροχο ΔΣ για μοναδική υποστήριξη και όλους γονείς/φίλους για ενθουσιασμό, την Αγάπη & τη διάθεση για ανταλλαγή απόψεων για το καλό & πρόοδο των παιδιών τους.

Το υπέροχο σχόλιο του Dimitris Flamouris, συγγραφέα & Positive Psychologist /Coach για την ομιλία της κας Θου στο Κολλεγιο Ψυχικού «Δε συνηθίζω να μιλάω για ομιλίες που παρακολουθώ για την ενημέρωσή μου, όμως θα κάνω μια εξαίρεση για τη χθεσινή. Βρέθηκα στο Κολλέγιο Αθηνών για να ακούσω μια ομιλία για τη συναισθηματική νοημοσύνη και τις ηθικές αξίες στη ζωή των εφήβων και των παιδιών. Ομιλήτρια η πολύ γνωστή ψυχολόγος Thanopoulou G Gina.


Κατάμεστη η αίθουσα από γονείς που ήθελαν να μάθουν πώς θα μπορούσαν να βοηθήσουν τα παιδιά τους. Λόγω του πλαισίου περίμενα μια ομιλία σε χαμηλούς τόνους και με μια έντονη αίσθηση political correctness.


Αυτό που συνέβη ήταν ακριβώς το αντίθετο. Με εξέπληξε η αμεσότητα της κυρίας Θανοπούλου, η θεατρικότητά της και η καταπληκτική επαφή της με το κοινό. Τις γνώσεις της, τις θεωρούσα δεδομένες. Ενδεικτικό της επαφής ήταν ότι ενώ πέρασαν δυο ώρες και είχε πάει 21:30 η προσήλωση ήταν σταθερή και έντονη. Πολύ σπάνιο αποτέλεσμα για ομιλία ψυχολογίας. Ειδικά από μια καταξιωμένη ψυχολόγο που δε φοβήθηκε να αυτοσαρκαστεί και να δείξει ένα πολύ ανθρώπινο πρόσωπο σε όλους μας. Με αυτόν τον τρόπο κέρδισε το ακροατήριο και κατάφερε να περάσει με κατανοητό τρόπο τα δύσκολα αλλά και ιδιαίτερα χρήσιμα μηνύματα για τους γονείς των εφήβων.
Δεν είναι τυχαίο βέβαια, δεδομένης της τεράστιας εμπειρίας της αλλά και προσφοράς της στο χώρο της παιδικής και εφηβικής ψυχολογίας στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Γνώσεις πρακτικές και εφαρμόσιμες. Όσοι παρευρέθηκαν σίγουρα έφυγαν πλουσιότεροι. ‘Οχι χρηματικά γιατί δεν το είχαν ανάγκη. Αλλά πλουσιότεροι ψυχολογικά γιατί εκεί όλοι το έχουμε ανάγκη.»

    

Share