Με χαρά σας ανακοινώνω οτι θα συμμετέχω σαν ομιλήτρια σε μια εξαιρετική εκδήλωση του Υπουργείου Υγείας με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Ψυχικής Υγείας κας Ζωής Ράπτη Zoi Rapti όπου θα αναλύσουμε ένα πολύ επίκαιρο και σημαντικό θέμα Ψυχικής Υγείας για τους Εφήβους: «Παιδιά,’Eφηβοι και Αλκοόλ: Πειρασμός ή Απόδραση;». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής, Νεαπόλεως 7 στις 18:30 με συνδιοργάνωση του Υπουργείου Παιδείας και του Δήμου Αγίας Παρασκευής.
Την εκδήλωση θα προλογήσει η Υφυπουργός Ψυχικής Υγείας, κα Zoi Rapti οπου θα ειναι και ομηλήτρια, καθώς και ο κος Δρ. Ηλίας Τζαβέλλας, Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής του ΕΚΠΑ με ειδίκευση σε θέματα απεξάρτησης απο το Αλκοόλ.
Με ιδιαίτερη τιμή θα είμαι και εγώ ομιλήτρια GIna Thanopoulou ως Συμβουλευτική Ψυχολόγος & Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας για Εφήβους, Γονείς και Οικογένειες ιδιάιτερα για θέματα Εθισμούς και Ρίσκων. Η ομιλία μου θα έχει θέμα: «Τρόποι Αντιμετώπισης και Πρόληψης του Αλκοολ στην Εφηβεία».
Το θέμα της αντιμετώπισης του Αλκοόλ και άλλων εθιστικών ουσιών και συμπεριφορών στην εποχή μας είναι ένα σημαντικό θέμα που απασχολεί τους Εφήβους, τους Γονείς και της Οικογένειας γενικότερα.
Οι Γονείς και οι Εκπαιδευτικοί θα πρέπει να ενημερωθούν για τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης του εθισμού στο αλκοόλ.
Μετά τις ομιλίες, θα ακολουθήσει συζήτηση, απαντήσεις σε απορίες γονέων και εκπαιδευτικών και δημιουργικός διάλογος με τους ομιλητές και το ακροατήριο.
                       
Σας προσκαλώ να το παρακολουθήσετε γιατί θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί θα παρουσιάσουμε χρήσιμα Κλειδιά Επικοινωνίας και Αντιμετώπισης των Εθισμών ιδιαίτερα του Αλκοόλ για τους Εφήβους για να μπορέσετε να υποστηρίξετε και να καθοδηγήσετε σωστά τα παιδιά σας.
Η Είσοδος είναι Ελεύθερη στο Αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής.

Share