Πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο της Μεγάλης Βρετανίας στις 30 Νοεμβρίου 2022 εκδήλωση που οργάνωσαν οι Συλλόγοι Αποφοίτων των Πανεπιστημίων Harvard και Georgetown στην Ελλάδα Harvard Club of Greece και Georgetown Alumni Association με την παρουσία και ομιλία του Πρωθυπουργού της χώρας μας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με θέμα: «Το όραμά μου για την Ελλάδα το 2030».                     

 

Στην κατάμεστη αίθουσα με  παρουσία από εξέχουσες προσωπικότητες και καταξιωμένους επιχειρηματίες και αποφοίτους των Πανεπιστημίων μας.Τον Πρωθυπουργό προλόγισε η Πρόεδρος του Harvard Club of Greece κυρία Κατερίνα Παπαγεωργίου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Georgetown, κος Αλβέρτος Μπουρλάς.

  

Μετά τον χαιρετισμός προς το Πρωθυπουργό και τους παραβρισκόμενους ακολούθησε ομιλία του Πρωθυπουργού με συζήτηση που συντόνισε ο Απόφοιτος μας και  Διευθυντής του Boston Consulting Group κος Βασίλη Αντωνιάδη. Ανάμεσα σε άλλα σημαντικά , ο Πρωθυπουργός της χώρας ανέφερε :

«Η πρόκληση είναι αυτή η δεκαετία να είναι η δεκαετία ενός μεγάλου άλματος σε όλους τους τομείς. Και πραγματικά να μπορούμε να δούμε πιο μπροστά από άλλες χώρες, όχι πώς θα είναι η Ελλάδα, πώς θα είναι ο κόσμος. Γιατί αν δεν καταλάβουμε πώς θα είναι ο κόσμος δεν μπορούμε να τοποθετήσουμε εύκολα την Ελλάδα σε αυτόν τον κόσμο ο οποίος αλλάζει». 

  

Επίσης, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι:

«Είναι αλήθεια ότι βιώνουμε μεγάλες εξωγενείς κρίσεις, που σίγουρα έκαναν τη ζωή μας πιο δύσκολη. Κάποιες πιστεύω ότι μπορέσαμε να τις μετατρέψουμε και σε μία ουσιαστική ευκαιρία για να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα ιδέες και σχέδια τα οποία είχαμε ήδη δρομολογήσει»,

 

Ο Πρωθυπουργός συμπλήρωσε: «Για πολλούς είναι έκπληξη ότι σήμερα η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα από ότι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος. Αυτό δεν ισχύει μόνο για το ’21 αλλά και για το ’22, θα ισχύσει για το ’23. Και νομίζω η μεγάλη πρόκληση είναι να μπορέσουμε να κρατήσουμε αυτήν την απόσταση από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο με μία ανάπτυξη η οποία θα είναι διατηρήσιμη, αλλά θα έχει και πολύ συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά»

Ο Πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την ομιλία του, αναφέροντας, ότι:

«Η Ελλάδα του 2030 πρέπει να είναι μία Ελλάδα η οποία όταν θα γυρνάμε πίσω 10 χρόνια θα λέμε “μπορέσαμε”!!. Νομίζω ότι έχουμε κάνει την αρχή, αλλά έχουμε πολλά βήματα ακόμα. Υπάρχουν και άλλες χώρες που έκαναν τέτοια άλματα. Είναι σίγουρο ότι θα κάνουμε και εμείς!!».

Στο τέλος απάντησε σε ερωτήσεις μελών των Δ.Σ. των Πανεπιστημίων καθώς και άλλων συμμετεχόντων της εκδήλωσης και ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Η βραδιά έκλεισε με το ΟΡΑΜΑ που μας ενέπνευσε όλους ο Πρωθυπουργός για μια Ελλάδα με Ανάπτυξη σε Οικονομικό, Πολιτιστικό, Κοινωνικό, Ανθρωπιστικό και Οικολογικό επίπεδο, αν δουλέψουμε όλοι ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ με κοινό γνώμονα την Συνεργασία, την Επικοινωνία, την Ισορροπία και τη Πρόοδο.

 

Η εκδήλωση οργανώθηκε απο το Διοικητικό Συμβούλιο των Αποφοίτων του Πανεπιστημίου του Harvard Club of Greece που αποτελείται απο : Κατερίνα Παπαγεωργίου, Γιάννης Σπυρόπουλος, Τζίνα Θανοπούλου, Μαριάννα Αθανασιάδου, Ηλίας Παπαγεωργίου, Καλλιόπη Τράπαλη και Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

 

Θερμά ευχαριστούμε για την παρουσία και την ενδιαφέρουσα ομιλία και συζήτηση τον Πρωθυπουργό μας και ευχαριστούμε του συναπόφοιτους μας απο τα Δ.Σ. των αποφοίτων του Harvard και το Georgetown που οργάνωσαν, αλλά και των άλλων αποφοίτων αξιόλογων Πανεπιστημίων, όπως: MIT, Columbia, Yale, Stanford, Brown, Princeton κλπ, που έλαβαν μερος στην εδιαφέρουσα εκδήλωση και συζήτηση που ακολούθησε.

 

,

Share