ΠΑΙΔΙΑ: Tα Χρώματα Αποκαλύπτουν Τι Σκέπτονται

Κυρία Θανοπούλου, ED.M, MA HARVARD University, Συμβουλευτική Ψυχολόγος:

Όσον αφορά στην κατανόηση των συναισθήματων που δημιουργούνται στα παιδιά σχετικά με την επιλογή των ΧΡΩΜΑΤΩΝ που επιλέγουν και χρησιμοποιούν, μας εξέπληξε ευχάριστα ένα πρωτοποριακό παπούτσι της  Lelli Kelly. Έκανα λοιπόν μερικές ενημερωτικές ερωτήσεις στον κύριο Attilio Attilieni, Πρόεδρο της πολύ γνωστής  αυτής ιταλικής εταιρείας παιδικών παπουτσιών.

Ka. Θανοπούλου:

Αγαπητέ κύριε Attilieni, η εταιρεία Lelli Kelly ανέπτυξε μια σειρά παπουτσιών τα οποία έχουν όμορφα αυτοκόλλητα με αστεράκια που μπορούν να χρωματιστούν. Ποιός είναι ο σκοπός αυτής της επιλογής, ώστε να κατανοήσουμε πως συνδιάζονται με τα συναισθήματα των παιδιών;

Κος. Attilieni:

Με το να χρωματίζουν τα παιδιά τα ειδικά αυτά αξεσουάρ των παπουτσιών της σειράς Colorissima, κατά την γνώμη μας βοηθούν στο να ερμηνεύσουμε τα συναισθήματα τους. Όπως μας διδάσκουν οι ψυχολόγοι και οι γραφολόγοι, για να έχουμε μια σωστή ερμηνεία των συναισθημάτων των παιδιών, είναι απαραίτητο να τα τοποθετήσουμε σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ή κατάσταση ώστε να κατανοήσουμε τις προσωπικές τους μοναδικές προτιμήσεις στην επιλογή των χρωμάτων, κάτω από διαφορετικές συνθήκες κάθε φορά. Κάθε παιδί είναι φυσικό ότι είναι μοναδικό και έτσι να επιλέγει τα χρώματα με ένα διαφορετικό και μοναδικό τρόπο!

Kα. Θανοπούλου:

Μου εξηγείτε παρακαλώ σε τι αναφέρεστε;

Κος. Attilieni:

Το παπούτσι αυτό έχει εναλλασσόμενα αυτοκόλλητα, που μπορούν να χρωματιστούν  με ειδικούς μαρκαδόρους, που παραχωρούνται με κάθε παπούτσι.  Έχουμε παρατηρήσει, στη διάρκεια όλων αυτών των ετών, ότι τα μικρά κορίτσια αναπτύσσουν μια ιδιαίτερη σχέση με τα παπούτσια τους πιο πολύ από ότι  αγόρια. Για αυτό λοιπόν  το λόγο πιστεύουμε ότι με να τα χρωματίζουν, μπορεί να γίνει το “πρώτο βήμα”, μια πόρτα δηλαδή στη κατανόηση των συναισθήματων τους !

Kα. Θανοπούλου:

Θεωρείτε ότι κάποιοι γονείς μπορεί να ενοχληθούν εάν τα παιδιά τους φορούν παπούτσια με διακοσμητικά που μπορούν να χρωματισθούν?

Κος. Attilieni:

H σειρά παπουτσιών Colorissima κυκλοφορούν και με απλά αυτοκόλλητα τα οποία ταιριάζουν σε κάθε τύπο ντυσίματος. Μετά το σχολείο ή στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου, π.χ. ένα κορίτσι μπορεί να επιλέξει να φορέσει παπούτσια  με αυτοκόλλητα  χρωματισμένα απο την ίδια. Έτσι με απλό και άμεσο τρόπο, οι γονείς μπορούν να αντιληφθούν, πιο είναι το χρώμα που προτιμάει το παιδί τους και να καταλάβουν τα συναισθήματά του.

Kα. Θανοπούλου:

Πιστεύω οτι αυτό το παπούτσι ειναι μια εξαιρετική ιδέα γιατί τα χρώματα έχουν μια βαθύτερη ψυχολογική ερμηνεία και συμβολισμό στη ζωή των παιδιών.Σύμφωνα με τα χρώματα που χρησιμοποιούν τα παιδιά στις ζωγραφιές  τους, μπορούμε να ερμηνεύσουμε πολλά για την ψυχολογική τους κατάσταση τη συγκεκριμενη φάση που βιώνουν  στη ζωή τους. Για αυτό το λόγο πιστεύω οτι τα παπούτσια Lelli Kelly και η σειρά Colorissima μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να εκφράσουν τον εαυτό τους με εναν υπέροχο, παιχνιδιάρικο, δημιουργικό και πάνω απ’ όλα ουσιαστικό για εκείνα τρόπο!

 

Share