Ένα εξαιρετικό Άρθρο του Generation Woman για το launching του Nations of Women όπου έχω τη τιμή να είμαι Active Member & να ήμουν key note speaker με άλλες αξιόλογες επαγγελματίες Γυναίκες, όπως τη @Δανάη Γιαννέλη & @Marianna Devetzoglou 
Το επίσημο Launching πραγματοποιήθηκε στις 21/6 στην Ελλάδα από την Head του Ελληνικού Chapter Iliada Evangelia Kothra στο@APIVITA EXPERIENCE STORE. Με παρουσία αξιόλογων γυναικών και την Interntional Head του Nations of Women Dr Tina Allton ‼️‼️‼️

I’m a PROUD MEMBER of this Great International Organisation for the Promotion of the Well being of Women: Υπερήφανο μέλος του Παγκόσμιου οργανισμού Nations of Women για την προώθηση και ενδυνάμωσης γυναικών Παγκοσμίως !

Τα Έθνη των Γυναικών: Nations of Women

Έθνη, γενιές, φύλα και φυλές ενώνονται για τον σκοπό της γυναικείας ενδυνάμωσης στην οργάνωση Nation of Women που πρόσφατα εγκαινίασε την δράση της και στην χώρα μας. Η leader του ελληνικού chapter Ιλιάδα Κοθρά μιλά για την οργάνωση αλλά και για τις γυναίκες σήμερα.

παρουσίαση του Nations of Women στο Apivita Experience

Τα τελευταία χρόνια οι οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στον χώρο της γυναικείας ενδυνάμωσης πληθαίνουν διαδίδοντας το μήνυμα της ισότητας,  των ίσων ευκαιριών, παρέχοντας και πρακτικά εργαλεία στις γυναίκες να διεκδικήσουν την θέση τους και τα όνειρα τους. Στις 21 Ιουνίου ένας τέτοιος διεθνής οργανισμός, το Nations of Women που σκοπό έχει την Ενδυνάμωση, την Επιμόρφωση, την Επιχειρηματική και Οικονομική παιδεία των Γυναικών μέσα από την αποτελεσματική Δικτύωση, ξεκίνησε την δράση του και στην χώρα μας !!!

Το ελληνικό τμήμα του εγκαινιάστηκε επίσημα με μία συζήτηση με θέμα την ενδυνάμωση μέσα από την επιχειρηματικότητα στον χώρο του The Apivita Experience Store. Στην ομιλία συμμετείχαν η Μαριάννα Δεβεντζόγλου, επιχειρηματίας του brand Oleosophia, η σχεδιάστρια κοσμημάτων Δανάη Γιαννέλλη και η Συμβουλευτική Ψυχολόγος, Ψυχοεκπαιδευτική Σύμβουλος,Συγγραφέας και Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης,ΤΖΙΝΑ Γ. ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, Thanopoulou G Gina,ED.M., M.A., Harvard University.

                 

Το Generation Woman μίλησε με την leader του ελληνικού chapter του οργανισμού Ιλιάδα Κοθρά για την γυναικεία ενδυνάμωση, το Nation Of Women, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σήμερα και τι έρχεται για τις επόμενες γενιές:

Πως ήρθες σε επαφή με το Nations of Women και πως έγινε η επιλογή σου σαν leader του ελληνικού chapter του οργανισμού;

H πρώτη μου επαφή με τον Οργανισμό ήρθε δύο χρόνια πριν. Λόγω της καμπάνιας που τρέχουμε εδώ και 4 χρόνια κατά της ενδοοικογενειακής βίας, είμαι ιδιαίτερα ενεργή σε ότι αφορά το κομμάτι «γυναικεία ενδυνάμωση». Έτσι, σαν μέλος και σε άλλους διεθνείς Οργανισμούς που στόχο έχουν την δικτύωση μεταξύ γυναικών.

     

Έχοντας μεγάλη εμπειρία στον χώρο της γυναικείας Ενδυνάμωσης τι είναι αυτό που σε ενέπνευσε στο Nations of Women και τι ιδιαίτερο έχει να προσφέρει ο οργανισμός.

Θα έλεγα όλη η ομάδα και ιδιαίτερα η ιδρύτρια του Οργανισμού, Dr. Tina Allton. Μια γυναίκα με τεράστια εμπειρία σε θέματα χρηματοοικονομικά και με ένα δυνατό portfolio. Μέχρι και σήμερα έχει εργαστεί με 5000 επιχειρηματίες ως μέντορας, ειδικά με γυναίκες που ξεκινούν την δική τους επιχείρηση και χρειάζονται καθοδήγηση. Πέρα από αυτό, είναι εκείνη που μας δίνει έμπνευση, και όραμα. Ο συγκεκριμένος Οργανισμός δεν έχει σύνορα, και αυτό είναι από τα πράγματα που με γοήτευσαν εξαρχής. Ο βασικός στόχος είναι όχι μόνο να ενδυναμώσει τις γυναίκες σε πολλές χώρες αλλά να τις κάνει να νιώσουν οικονομικά και ψυχικά ασφαλείς, να νιώσουν Ηγέτιδες, κάτι που όλες οι γυναίκες αξίζουν.

          

Ποια είναι η «φυλή» του Nations of Women, το «προφίλ» των Ηγέτιδων του αλλά και των μελών του.

Οι γυναίκες που στηρίζουν τις άλλες γυναίκες. Οι γυναίκες που επιθυμούν να δούνε τις άλλες γυναίκες επιτυχημένες. Το λέμε συχνά, αλλά δεν είναι ούτε δεδομένο, ούτε εύκολο. Μια ματιά σε σχόλια γυναικών πάνω σε αναρτήσεις που αφορούν άλλες γυναίκες, τρομάζει. Το παλεύουμε πολύ αυτό μέσα στον Οργανισμό. Υπάρχει ένα πρωτόκολλο συμπεριφοράς, το οποίο στην αρχή με ξένισε, αλλά όσο άρχισα να γίνομαι μέρος του όλου τρόπου σκέψης, άρχισα να το κατανοώ βαθύτερα. Πιστεύουμε στην γυναικεία δύναμη απόλυτα. Αυτός είναι ο λόγος που θέλουμε να στηρίζουμε η μία την άλλη, αφήνοντας πίσω συμπεριφορές του παρελθόντος που επιβεβαιώνουν πως ο κακός γυναικείος ανταγωνισμός, υφίσταται. Για μας, αυτό είναι το στοίχημα.

Καμία γυναίκα δεν έχει λόγο να ανταγωνίζεται μια άλλη γυναίκα. Όλες είμαστε μοναδικές!!!!

Σε ποιες γυναίκες απευθύνεται;

Σε όλες όσες επιθυμούν να πάνε την ζωή τους ένα βήμα παρακάτω,να εξελιχθούν, να δουλέψουν τα αδύνατα σημεία τους και να τα μετατρέψουν σε δυνατά. Έχω άλλωστε την αίσθηση πως κάθε οργανισμός άλλωστε που έχει σαν θέμα την Γυναικεία Ενδυνάμωση, αφορά όλες τις γυναίκες !!!!

Η οργάνωση δραστηριοποιείται τόσο στον χώρο της προσωπικής ανάπτυξης όσο και στην επιχειρηματική και οικονομική εκπαίδευση των γυναικών. Ποιο είναι αυτό που έχει για σένα μεγαλύτερη σημασία στην Ενδυνάμωση των γυναικών. Για παράδειγμα το χτίσιμο της Αυτοπεποίθησης ή ο Οικονομικός Αλφαβητισμός;

Η οικονομική επιμόρφωση φέρνει αύξηση της αυτοπεποίθησης, και κάθε κίνηση προς προσωπική εξέλιξη φέρνει αποτελέσματα. Για μένα, η οικονομική ανεξαρτησία είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό. Ξέρετε, στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, μόνο 1 στους 20 CEO είναι γυναίκα. Αμείβονται λιγότερο από τους άντρες συναδέλφους τους κάνοντας ακριβώς την ίδια δουλειά. Δεν δίνονται εύκολα κεφάλαια σε αμιγώς γυναικείες startups καθώς οι επενδυτές θεωρούν πως οι γυναίκες δεν ρισκάρουν, δεν είναι επιθετικές στην στρατηγική τους, άρα δεν μπορούν να αποδώσουν τεράστια κέρδη μακροπρόθεσμα. Είναι πολλά τα στερεότυπα αλλά το βασικό είναι να πιστέψουν οι ίδιες οι γυναίκες στον εαυτό τους.

Πως θα δραστηριοποιηθεί το ελληνικό chapter;

Με μηνιαίες Συναντήσεις, Ομιλίες, Διαλέξεις, Επιμορφωση, είτε δια ζώσης είτε online. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχουν πολύωρα workshops (είτε δωρεάν, είτε με κάποιο μικρό κόστος) και καλεσμένους καθηγητές/ομιλητές από τομείς που αφορούν την επιχειρηματικότητα, την ψυχολογία, το personal branding, το digital marketing. Με ενδιαφέρει πολύ και το θέμα της σωστής δικτύωσης. Είναι πολύ σημαντικό το networking σαν αξία. Να ενωθούμε, να μοιραστούμε πράγματα, να πάμε «μαζί» παρακάτω.

                   

Ποιο είναι το σημαντικότερο εμπόδιο που αντιμετωπίζει η σύγχρονη Ελληνίδα σήμερα στην εξέλιξη και την ανάπτυξη της.

Τα στερεότυπα είναι ένα εμπόδιο σημαντικό. Αλλά γίνονται βήματα, πολλά βήματα μπροστά και αυτό είναι ελπιδοφόρο. Είμαστε τυχεροί που ζούμε σε μια εποχή που τα κοινωνικά δίκτυα μοιράζονται ιστορίες γυναικών με δύναμη, είμαστε τυχεροί που μαθαίνουμε για αυτές και τα επιτεύγματα τους.

Φανταστείτε πόσο ακατόρθωτο ήταν αυτό πριν πολλές δεκαετίες που δεν μαθαίναμε σχεδόν τίποτα για πετυχημένες γυναίκες, που δεν μπορούσε να πάρει έμπνευση η μια από την άλλη για να αλλάξει θετικά την ζωή της. Πόσες έμειναν στο σκοτάδι……!!!!

Ευκαιρίες υπάρχουν, φτάνει να πιστέψουμε πως μας ανήκουν.

Πως φαντάζεσαι την γενιά μας αλλά και τις νεότερες γυναίκες σε πέντε και δέκα χρόνια από τώρα.

Η γενιά μας κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Και το καταφέρνει. Είχε και έχει να αντιμετωπίσει διάφορα, αλλά είναι μια γενιά αποφασισμένη να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Τις νεότερες γυναίκες τις φαντάζομαι όπως ακριβώς θα είναι: Υπέροχες. Ανεξάρτητες. Πιο δυναμικές. Δίκαιες. Εξοικειωμένες με τα τεχνολογικά θαύματα που θα τα χρησιμοποιήσουν για να φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο. Ευαισθητοποιημένες σε θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, και η αντιμετώπιση κοινωνικών θεμάτων που μαστίζουν την καθημερινότητα μας , όπως η βία. Πιστεύω απόλυτα στην Νέα Γενιά. Είναι το μέλλον μας.!

   
 

Share