Αυτό το καλοκαίρι, ιδιαίτερα μετά από μια περίοδο Δοκιμασιών εξαιτίας του Covid-19, των lockdowns & των «αλλαγών» που βιώσαμε στη καθημερινότητα μας, θα πρέπει να στραφούμε σε Κλειδιά απαραίτητα για να χτίσουμε την Αυτοπεποίθηση μας, τη Πίστη στον εαυτό μας και να υιοθετήσουμε Αισιοδοξία & Θετική Σκέψη για να έχουμε μια Ισορροπημένη & Δημιουργική ζωή.

              

Αυτό το καλοκαίρι, ιδιαίτερα μετά από μια περίοδο Δοκιμασιών εξαιτίας του Covid-19, των lockdowns & των «αλλαγών» που βιώσαμε στη καθημερινότητα μας, θα πρέπει να  στραφούμε σε Κλειδιά απαραίτητα για να χτίσουμε την Αυτοπεποίθηση μας, τη Πίστη στον εαυτό μας και να υιοθετήσουμε Αισιοδοξία & Θετική Σκέψη για να έχουμε μια Ισορροπημένη & Δημιουργική ζωή.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η Αυτοπεποίθηση δεν «εμφανίζεται» στη ζωή μας από μόνη της, αλλά χτίζεται σταδιακά με τα 4Α:

-Αυτογνωσία : να γνωρίζουμε τον εαυτό μου, τις ανάγκες & τα θέλω μας,

-Αυτοφροντίδα: να φροντίζουμε τον εαυτό μας & να επιλέγουμε ψυχοσωματικούς τρόπους φροντίδας που μας ταιριάζουν,

-Αυτοσεβασμό: να σεβόμαστε τις ανάγκες & τα όρια μας,

-Αυτοπεποίθηση: να έχουμε Πίστη στον εαυτό μας και στις Ικανότητες μας

                  

Αρκετές φορές, ιδιαίτερα σε περιόδους Δοκιμασιών, οι άνθρωποι συμπεριφέρονται με ένταση, θυμό, κρίσεις πανικού, νεύρα, «αρπάζονται» με το παραμικρό & γίνονται ευέξαπτοι ή/και «απόμακροι». Σαφώς κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, προσλαμβάνει & ερμηνεύει τα γεγονότα διαφορετικά και θα ήταν λάθος να βγάζαμε το ίδιο συμπέρασμα για όλους. Βέβαια υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που είναι κοινά στην ανθρώπινη ψυχοσύνθεση και τη δική μας & των άλλων.

Οπότε για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας & τους άλλους πρέπει να έχουμε διάθεση να κατανοήσουμε τα στοιχεία της Ανθρώπινης Ψυχοσύνθεσης, της δικής μας & των άλλων!

Να καταλάβουμε ότι όλα ξεκινούν με αφετηρία την ΑΠΟΔΟΧΗ, ΑΓΑΠΗ & ΠΙΣΤΗ και τη «δουλειά» που πρέπει να κάνουμε μόνοι μας, ή/& με τόνωση, καθοδήγηση & Συμβουλευτική με εξιδεικευμένο & υπεύθυνο Ψυχολόγο/ Σύμβουλο.

Σε αυτή τη διαδικασία το πιο σημαντικό στοιχείο είναι αρχικά η Αγάπη και ο Σεβασμός στον αρχικά εαυτό μας & μετά βέβαια  στους άλλους! Μην ξεχνάμε ότι είμαστε ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ: το πως αισθανόμαστε & φερόμαστε στον Εαυτό μας αντικαθρεπτίζεται στα Συναισθήματα & στη Συμπεριφορά μας στους άλλους.Να πιστεύουμε στον εαυτό μας, στην Αξία & Μοναδικότητά μας: Είμαστε υπέροχα, μοναδικά & ξεχωριστά πλάσματα ακριβώς όπως είμαστε !

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να βελτιώσουμε ορισμένους τομείς της συμπεριφοράς μας. Μερικές φορές χρειάζεται να βελτιωθούν ορισμένα στοιχεία της συμπεριφοράς & προσωπικότητας μας και αν το πιστέψουμε, μπορούμε να το κάνουμε ! Το γεγονός αυτό δεν πρέπει να μας κάνει να εκτιμάμε & αγαπάμε λιγότερο τον εαυτό μας. Η Αγάπη και η Εκτίμηση πρέπει να είναι δεδομένες γιατί είναι εφαλτήρια για μια πιο ισορροπημένη & ικανοποιητική ζωή !

Στο ακόλουθο link θα βρείτε ολόκληρο το άρθρο: https://www.klik.gr/gr/el/body-and-soul/-8-kleidia-gia-na-beltiosoume-ti-schesi-me-ton-eauto-mas-tous-allous/?fbclid=IwAR2vDdr9TFqPsoYCkKYs2R4p-Mrc6o9lSekPGmVnHiPmSxcGKiqIJY485gI

Share