1. Ας δώσουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία να κάνει ΣΥΧΝΑ πράγματα που τον ευχαριστούν σε μορφή ενδιαφερόντων, χόμπυ, συνηθειών που τονώνουν τη δημιουργία & την εσωτερική ικανοποίηση.
  2. Ας εξασκήσουμε τον εαυτό μας να μην αναλώνετε μόνον με σκέψεις για το παρελθόν ή πλάνα για το μέλλον, ας τον μάθουμε να εστιάζεται στο ΕΔΩ & ΤΩΡΑ. “Η Δυναμη του ΤΩΡΑ”, Eckward Tolle
  3. Να δώσουμε χρόνο στον εαυτό μας, με ‘περισυλλογή’, (διαλογισμό, θετική απεικόνιση, θετικές προβολές κτλ) να αξιολογήσει, να σκέφτεται & να σχεδιάσει τι θέλει να κάνει στην ζωή του, ώστε συχνά να επαναπροσδιορίζουμε το ΣΚΟΠΟ της ζωής μας, στον οποίο και πρέπει να εστιαζόμαστε. (Εστίαση)
  4. Να εξασκήσουμε τον εαυτό μας στην Υπομονή, Ψυχραιμία & Επιμονή στα δύσκολα.Έτσι του δίνουμε μοναδικά μαθήματα ζωής και ευκαιρίες ωρίμανσης.
  5. Ας υπενθυμίζουμε καθημερινά στον εαυτό μας μερικά, έστω και τρία (3), μεγάλα και μικρά στοιχεία της ζωής μας, για τα οποία νοιώθουμε ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ. Αυτά μας δίνουν Νόημα Ζωής και ευκαιρία να βλέπουμε και να έλκουμε το θετικό στη ζωή μας. Το θετικό έλκει το θετικό: είναι Νόμος!
  6. Ας παρατηρήσουμε πως μιλάμε στον εαυτό μας και για τον εαυτό μας. Πρέπει να αντικαταστήσουμε τις αρνητικές κουβέντες & λέξεις με θετικότερες! Η επιλογή μιάς Θετικότερης ΓΛΩΣΣΑΣ με Θετικές λέξεις δημιουργούν μια θετικότερη πραγματικότητα για εμάς.
  7. Ακόμη και αν νοιώθουμε φόβο, ας τολμήσουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά με Πίστη & Θάρρος
  8. Ας δώσουμε προτεραιότητα στην Υγεία μας, στη καλή διατροφή, άσκηση, επαφή με τη φύση κτλ στη καλή Φυσιολογία μας! Το σώμα μας είναι το “ΟΧΗΜΑ” μας, πρέπει να το προσέχουμε  για να μας προσέχει!
  9. Να δίνουμε την ευκαιρία στον εαυτό μας να εξελίσσεται διαβάζοντας ενδιαφέροντα βιβλία, παρακολουθώντας σεμινάρια στο τομέα των ενδιαφερόντων μας ή και ακόμα συμμετέχοντας σε ομάδες Αυτογνωσίας ή επιζητώντας Συμβουλευτική εάν νοιώθουμε ότι χρειαζόμαστε στήριξη και καθοδήγηση.
  10. Να επιλέγουμε να κάνουμε παρέα και να σχετιζόμαστε με θετικούς ανθρώπους που μας δίνουν θετική ενέργεια και οι συζητήσεις και η ανταλλαγή μαζί τους μας βοηθάει να εξελισσόμαστε και να προχωρούμε πνευματικά & συναισθηματικά !

Share