Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Διεθνές Συνέδριο της A.P.P.A.C. –Association for Psychiatric & Psychological Advancement of Adults & Children-, στο Athens Hilton.

Παρόν στο Συνέδριο, και ο πρόεδρος της εταιρείας, Δρ. Κούρος, ο επίτιμος επιστημονικός πρόεδρος της Αμερικανικής Εταιρίας Subliminal Therapy του Πανεπιστημίου San Diego Dr. Yagar, ενώ η Τζίνα Θανοπούλου , Ed.M, MA Harvard University, Σύμβουλος Παιδιών, Εφήβων, Ενηλίκων Ζευγαριών, Οικογενείας, Σύμβουλος Εικόνας Σώματος, Διατροφικών Διαταραχών, Επαγγελματικού Προσανατολισμού, ανέπτυξε το θέμα “Πως να βοηθήσουμε την Κοινωνική, Ψυχολογική, Ακαδημαϊκή εξέλιξη των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες μέσα από ψυχολογική και ακαδημαϊκή τόνωση”.

Τζίνα Θανοπούλου, Dr.

Αυτό, είναι μέρος της ενδιαφέρουσας τοποθέτησης της….

11229417_10153109227793859_9028999861037497916_n

Τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες (ΜΔ) είναι παιδιά με ιδιαίτερα χαρίσματα. Παρόλες τις εν γένει δυσκολίες τους στην κατανόηση,  αποκωδικοποίηση, αποθήκευση, αναπαραγωγή και διαχείριση πληροφοριών, αυτά τα παιδιά έχουν μοναδικές ικανότητες στη γνώση, εξέλιξη ,ακαδημαική και ψυχολογική , εάν έχουν δίπλα τους ευαισθητοποιημένους και καταρτισμένους Συμβούλους- Ψυχολόγους και Ειδικούς Εκπαιδευτικούς.  Αυτοί μπορούν να πιστέψουν σε αυτά, να ξεμπλοκάρουν το δυναμικό τους και την ψυχή τους, να τα βοηθήσουν να πιστέψουν στον εαυτό τους και να  καλλιεργήσουν τις μοναδικές ικανότητές τους.

gt1

gt2

gt3

Σε μια παιδοκεντρική εκπαίδευση, όπου οι ανάγκες  του παιδιού είναι το επίκεντρο, τα παιδιά  αυτά μπορούν να βοηθηθούν μόνο από ευαισθητοποιημένους συμβούλους- ψυχολόγους και ειδικούς εκπαιδευτικούς, ώστε να ξεμπλοκάρουν τις δυσκολίες τους, να καλλιεργήσουν και εκτιμήσουν τα ταλέντα τους. Οι ψυχολόγοι και ειδικοί εκπαιδευτικοί μπορούν να γίνουν σημαντικοί “καταλύτες” για τη γνωσιακή και συναισθηματική εξέλιξή τους.

11329972_10153109231258859_7196453659660413890_n

 

Επίσης η επικοινωνία των Ψυχολόγων  και εκπαιδευτικών με ευαισθητοποιημένους και ανοιχτόμυαλους γονείς είναι απαραίτητη . Μόνο η διαρκής και σωστή επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ συμβούλων-παιδιών -γονέων μπορεί να φέρει θετικό αποτέλεσμα για τη ζωή και εξέλιξη των παιδιών σε όλα τα επίπεδα.

Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά αυτά θα φύγουν από μια στιγματισμένη, περιθωριοποιημένη ζωή και θα μετακινηθούν  σε μια ζωή που θα τους δώσει την δυνατότητα για αυτοαποδοχή, αυτοπεποίθηση, ισορροπία, χαρά, δημιουργία και εξέλιξη…

Πηγές:  Davis Ronald , “Το δώρο της Δυσλεξίας” ( The Gift of Dyslexia).
Gardner Howard , ” Frames of Mind”.
Goleman Daniel, ” Emotional Intelligence”.
Mcloughlin David, ” Adult Dyslexia, Assessment, Counseling and Training”.
Reid Galvin, ” Dyslexia, A Practitioner’s Handbook”.
Schmidt John, ” Counseling in Schools”.
Smith Sally, ” No Easy Answers, The Learning Disabled Child at Home and at School”.

Τζίνα Θανοπούλου

http://ginagcounseling.com/

Επικοινωνία: Athens Medical Partners, γραφείο Κωνσταντίνου Παπακωνσταντίνου

210 6938241,mob 6945541188

ginagthanopoulou@gmail.com

– See more at: http://www.fayscontrol.gr/as-ipostirixoume-ta-pedia-me-mathisiakes-diskolies/#sthash.ClP3y9G3.dpuf

 

Share